Materiaalsoorten iphonehoesjes - iPhonehoesjes
Voor 17.00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending binnen Nederland & België
Klantenservice BE: +32497066743 NL : +31624835934
Tot 14 dagen retourrecht

Uitleg materiaalsoorten iPhonehoesjes

Materiaalkeuze iPhonehoesjes

Het is logisch dat u als klant graag een goede keuze maakt bij het bestellen van een iPhonehoes. Omdat er nog al eens wat onduidelijkheid is over de verschillende soorten materialen waar de hoesjes van vervaardigt zijn, volgt hieronder een beschrijving van de meest populaire materialen. 

Leren iPhone hoesjes

Een bekend materiaal. Leer wordt gemaakt van de huid van een dier (bij telefoonhoesjes is dit vaak koeien- of schapenleer). Dit materiaal gaat over het algemeen lang mee en geeft een luxe uitstraling aan uw telefoon. Leren hoesjes zijn over het algemeen wel wat duurder.

 iphonehoesjes materiaal leer

Split Leren iPhone hoesjes

Split leer is ook echt leder, maar in het productieproces is de huid over de lengte doormidden 'gesplit'. Hierdoor is het hoesje wat goedkoper en slijt ook wat sneller.

 

PU Leren iPhone hoesjes

PU leer lijkt op echt leer, maar is helemaal kunstmatig. Omdat dit materiaal in de fabriek wordt gemaakt verschilt de kwaliteit ervan per hoesje. PU leer slijt over het algemeen wat sneller dan echt leer. De materiaalkosten zijn echter een stuk goedkoper dan bij echt leer, waardoor u niet meteen veel geld uit hoeft te geven voor een hoesje. PU leer heeft in tegenstelling tot echt leer vaak een glanzende afwerking.

 

TPU iPhone hoesjes

Wat is TPU nu precies? TPU is een afkorting die staat voor Thermoplastic Poly Urethane. De voordelen van het materiaal zijn legio en we zien dit soort telefoonhoesjes ook niet alleen als op zichzelf staande cases, maar ook als onderdeel van andere covers. Zo zijn veel bookcases en flipcases tegenwoordig uitgerust met een TPU hoesje als binnen houder.

Het materiaal laat zich het best omschrijven als de gulden middenweg tussen hard plastic en silicone. Het combineert de goede eigenschappen van beide materialen, wat erin resulteert dat TPU flexibel maar wel vormvast is, niet kan breken, geen stof aantrekt en nauwelijks krast. Het materiaal kan bovendien volledig doorzichtig zijn. Vertalen we dit naar een TPU telefoonhoesje, dan is het hoesje dus onbreekbaar, en daarmee duurzaam. Ook is deze schokabsorberend door zijn flexibliteit, maar voldoende stevig om echt goed om het toestel te blijven zitten. Een TPU case blijft lang mooi. Er zijn TPU hoesjes in talloze kleuren, zowel doorzichtig als ondoorzichtig en voor bijna alle verschillende toestellen. Ideaal dus, zo’n TPU hoesje!

 

PC iPhone hoesjes

PC is de afkorting van polycarbonaat, oftewel: plastic. Dit materiaal is stevig, hard en vaak doorzichtig. Vaak gebruikt in hardcases, is dit materiaal mooi glad waardoor het hoesje niet in uw broekzak blijft plakken wanneer u deze eruit probeert te halen. Bij een val breekt PC wel sneller dan andere materialen.

 

Aluminium iPhone hoesjes

Aluminium is een zeer sterk, doch licht metaal. Hoesjes van aluminium gaan zeer lang mee, omdat het materiaal bijna niet slijt. U vind dit materiaal vaak terug in hardcase hoesjes en bumpers.

 

Echt leer of PU leren iPhone hoesjes

Wij krijgen vaak de vraag of een bepaalde hoes van echt leder gemaakt is of van kunstleder (PU) . Daarom scheppen wij graag duidelijkheid over de verschillen.

Veel klanten gaan er vanuit dat echt leder van veel hogere kwaliteit is dan fabrieksleder, kunstleder of PU leder. Maar dit is de laatste jaren niet meer van toepassing. De echte naam van fabrieksleder is Poly Urethaan, dit is de stof die met een speciale coating de look en feel van leder krijgt.

 iphonehoesjes materiaal echt leer of pu leer

Voor het gebruik van tablethoesjes, cases en accessoires die een 'leder-look' hebben wordt in 99% van de gevallen gebruik gemaakt van kunstleder, ook wel ECO-leder genoemd.

De belangrijkste redenen zijn hiervoor dat kunstleder vele malen goedkoper en diervriendelijker is, de productie ervan veel schoner is en dat het in het geval van tablethoezen geen kortere levensduur met zich meebrengt. Een goede hoes van PU leer zal met gemak enkele jaren meegaan en zal hiermee in principe altijd de tablet zelf overleven.

Kwaliteit

Kunstleder (ECO-leder) is de laatste jaren dus uitgegroeid naar een volwaardige vervanger voor leder, het dierenleed wordt hiermee aanzienlijk verminderd en u hoeft niet bang te zijn voor mindere kwaliteit. Wij staan dan ook 100% achter de kwaliteit van onze kunstlederen hoezen, maar bieden uiteraard ook een ruim assortiment aan echt lederen hoezen aan.

Voor 17.00 besteld, zelfde dag verzonden
Gratis verzending binnen Nederland & België
Klantenservice BE: +32497066743 NL : +31624835934
Tot 14 dagen retourrecht